menu na przyjęcia komunijne w roku 2017
ZUPY:
rosół z makaronem domowym
rosół po szlachecku z drobiowymi kulkami
barszcz z pasztecikiem
krem z groszku zielonego
DANIA Z DROBIU:
kaczka w pomarańczach
kotlet drobiowy panierowany
eskalopki z drobiu w sosie serowym
roladki drobiowe faszerowane porem i bekonem
kurczak z ricottą i szpinakiem (liście szpinaku owinięte w pierś)
udko faszerowane
kotlet de volaille
DANIA Z WIEPRZOWINY:
bryzol ze szparagami
kotlet schabowy panierowany
polędwiczki duszone w kurkach
pieczeń z karkówki faszerowana śliwką
żeberka w sosie miodowo-gruszkowym
schab po staropolsku (schab b/k, grzyby suszone, cebula)
schab po cygańsku (schab b/k, ostre przyprawy, warzywa)
DANIA Z WOŁOWINY:
boeuf Strogonow
pieczeń cielęca po włosku
bitki wołowe w sosie pieczeniowym
zrazy tradycyjne (ogórek kiszony, wędzonka, cebula)
DANIA Z RYB:
dorsz zapiekany ze szpinakiem
łosoś w sosie cytrynowym
pstrąg w migdałach
DODATKI:
ziemniaki z koperkiem
frytki
ryż
buraczki na ciepło
jarzyny gotowane
surówka wiosenna
surówka z białej kapusty
surówka z marchewki i jabłka
surówka z selera i brzoskwini
surówka z pory
 BUFET ZIMNY:
pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami
rolada z kurczaka ze szpinakiem
tymbaliki drobiowe
tatar wołowy na grzance
szynka po rusku
medaliony cielęce z kremem brokułowym
rostbef pieczony
schab w galarecie
roladki szynkowe z kremem chrzanowym
karkówka faszerowana śliwką
tobołki z prosciutto i leśnymi grzybami
pasztet z pistacjami i żurawinowym chutneyem
szczypiorkowe rożki z wędzonym pstrągiem
ślimaczki z łososia
pstrąg w galarecie
łosoś gotowany w białym winie
tobołki z łososia nadziewane cacykami
półmisek serów i rurek serowych
BUFET DESEROWY I NAPOJE:
lody waniliowe w gorącym sosie malinowym
lody z bakaliami
lody z owocami
kawa ze śmietanką
herbata z cytrynką