Przyjęcia komunijne
Menu na przyjęcia komunijne w roku 2025
Zupy
- Rosół z makaronem domowym
- Rosół po szlachecku z drobiowymi kulkami
- Barszcz z pasztecikiem
- Krem z groszku zielonego
Dania z drobiu
- Kaczka w pomarańczach
- Kotlet drobiowy panierowany
- Eskalopki z drobiu w sosie serowym
- Roladki drobiowe faszerowane porem i bekonem
- Kurczak z ricottą i szpinakiem
- Udko faszerowane
- Kotlet de volaille
Dania z wieprzowiny
- Bryzol ze szparagami
- Kotlet schabowy panierowany
- Polędwiczki duszone w kurkach
- Pieczęń z karkówki faszerowana śliwką
- Żeberka w sosie barbecue
- Schab po staropolsku
- Schab po cygańsku
Dania z wołowiny
- Boeuf Stroganow
- Pieczęń cielęca po włosku
- Bitki wołowe w sosie pieczeniowym
- Zrazy tradycyjne
Dania z ryb
- Dorsz zapiekany ze szpinakiem
- Łosoś w sosie cytrynowym
- Pstrąg w migdałach
Dodatki
- Ziemniaki z koperkiem
- Frytki
- Ryż
- Buraczki na ciepło
- Jarzynowa mieszanka
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchewki i jabłka
- Surówka z kiszonej kapusty
- Surówka z pory
Bufet zimny
- Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami
- Rolada z kurczaka ze szpinakiem
- Tymbaliki drobiowe
- Tatar wołowy na grzance
- Szynka po rusku
- Medaliony cielęce z kremem brokułowym
- Rostbef pieczony
- Schab w galarecie
- Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
- Karkówka faszerowana śliwką
- Tobołki z prosciutto i leśnymi grzybami
- Pasztet z pistacjami i żurawinowym chutneyem
- Szczypiorkowe rożki z wędzonym pstrągiem
- Ślimaczki z łososią
- Pstrąg w galarecie
- Łosoś gotowany w białym winie
- Tobołki z łososiem
Bufet deserowy i napoje
- Lody waniliowe w gorącym sosie malinowym
- Lody z bakaliami
- Lody z owocami
- Kawa ze śmietanką
- Herbata z cytryną